Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

bookdesign & identity

Scroll to Top

To Top

anderen over zijdiezijn

Romkje Nolles, bureauredacteur bij Uitgeversgroep Jongbloed:

“De samenwerking met Marjoke is altijd erg prettig. Ze staat open voor nieuwe en uiteenlopende projecten en komt met creatieve ideeën. In het contact is haar enthousiasme voor haar werk altijd goed merkbaar. Ze is nauwkeurig, denkt mee en houdt zich aan de afspraken. Dit alles maakt dat we onze projecten bij haar in goede handen weten!”

 

Annemieke van der Lans, hoofdredacteur RIJK | VBG-magazine:

“Wat ik met woorden beschrijf, kan Marjoke vertalen naar vorm en beeld; ik sta er geregeld versteld van. Marjoke doet voor de Vrije Baptistengemeente in Groningen de vormgeving en opmaak van het fullcolour magazine RIJK. Ik lever als hoofdredacteur de artikelen aan en zij verdubbelt de kracht van het woord door het te omlijsten met het juiste beeld. Een goed vormgegeven blad neemt de lezer bij de hand, zodat de tekst behapbaar wordt en prettig te lezen. Marjoke doet dat, maar zoveel mogelijk op een verrassende manier. Ze is niet tevreden als een ontwerp teveel voor de hand ligt: Ze wil de lezer nieuwsgierig maken en zelf laten nadenken.
We overleggen geregeld als niet meteen duidelijk is wat een artikel moet uitstralen of als de vormgeving voor ons gevoel nog niet helemaal af is. Die samenwerking is gewoon heel prettig. Marjoke is eerlijk, geeft veel ruimte voor input en voelt zich medeverantwoordelijk voor het hele product. Marjoke’s grote kracht als vormgever is dat ze echt luistert naar wat jij wilt overbrengen. Vervolgens vult ze dat aan met verfrissende ideeën en haar expertise, zodat het naar een hoger niveau wordt getild.”

 

Rosaline Ratering, oprichter Gezond & Weldoen wellness met een missie:

“Ik heb Marjoke leren kennen via een wederzijdse relatie, Henk Medema van Uitgeverij Jongbloed. Wij werkten destijds samen aan het boek Gezond & Weldadig, bewust leven in 24 weken, Marjoke als vormgeefster en ik als medeauteur. Wat ik Marjoke zag doen met tekst en beeld vond ik zó goed dat ik haar daarna met veel plezier een opdracht gaf vanuit mijn eigen bedrijf Gezond & Weldoen wellness met een missie, voor de vormgeving van flyers, banners en advertenties. Recent heeft Marjoke mijn nieuwste (e-)boek Jonger, fitter, slanker de 12 succesfactoren voor een gezond leven vormgegeven. Dit boek kan iedereen vinden en gratis downloaden via www.jongerfitterslanker.nl. Marjoke heeft dat niet alleen héél mooi en geheel volgens wens gedaan, zij heeft ook allerlei technische links (waar ik echt geen verstand van heb) ingebouwd en ervoor gezorgd dat er reacties geplaatst kunnen worden via FaceBook en Twitter. Ze is een echte duizendpoot, dus.
Als Marjoke ‘vorm geeft’ brengt zij documenten tot leven. Wat heb je aan mooie teksten als het plaatje erbij, dat het juiste gevoel moet overbrengen, niet klopt. Wat ik ontzettend knap vind van Marjoke is dat zij precies aanvoelt wat ik bedoel te zeggen. En dat zij erin slaagt precies de juiste snaar te vinden qua vormgeving die mijn boodschap inhoudelijk versterkt. Marjoke weet altijd weer prettig te verrassen. Ik heb met veel vormgevers samengewerkt in de loop der jaren, maar Marjoke heeft echt een heel bijzonder talent gekregen. In haar zie ik iets van de grote Schepper zelf. Samenwerken met haar is gewoon fijn. Marjoke is zorgvuldig en levert vaak sneller af dan afgesproken. De prijs-kwaliteitverhouding is bovengemiddeld goed. Ik hoop nog lang met haar samen te kunnen werken.”